Top Ad unit 728 × 90



Riga State Gymnasium No. 1 | Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Raiņa bulvāris 8

 Riga State Gymnasium No. 1. This is not only the oldest school in Latvia and whole Baltic states (founded in 1211, so it's just 10 years newer than Riga itself) but also the most prestige gymnasium (secondary education - grades 7 to 12) in Latvia, taking the first place in school ratings. In 2019, more than 1000 pupils pretended in a contest to entrance 10th grade. The school's current building is located in Boulevard Ring and was one of the first buildings outside Old Town, when after the medieval fortifications were dismantled, development started there. It's built in 1868 (other sources say it was in 1874) by Johann Daniel Felsko, the city's main architect back then. The building is one of the most significant examples of Rundbogenstil (Round-arch style, one of Eclecticism styles) architecture in Riga.                 

 Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Raiņa bulvāris 8. Ne tikai vecākā skola Latvijā un Baltijā (dibināta 1211. gadā, tātad tikai desmit gadus jaunāka par pašu Rīgu), bet arī prestižākā ģimnāzija Latvijā, kas regulāri ieņem pirmo vietu Latvijas skolu reitingā. 2019. gadā vairāk nekā 1000 devīto klašu beidzēju pretendējuši konkursā uz 1. ģimnāzijas desmitajām klasēm. Skolas pašreizējā ēka bija viena no pirmajām Bulvāru loka celtnēm, kad šī teritorija sāka attīstīties pēc Vecrīgas nocietinājumu nojaukšanas 19. gadsimta vidū. Tā celta 1868. (citi avoti saka, ka 1874.) gadā pēc toreizējā pilsētas arhitekta Johana Daniela Felsko projekta. Ēka ir viena no spilgtākajām apaļloka stila (viens no eklektisma paveidiem) paraugiem Rīgā.



INTERACTIVE MAP OF PHOTORIGA.COM PLACES

 
Riga State Gymnasium No. 1 | Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Raiņa bulvāris 8 Reviewed by Ikars Kublins on Wednesday, October 23, 2019 Rating: 5

2 comments:

  1. In 2019, more than 1000 pupils pretended in a contest to entrance 10th grade. -> In 2019 more than 1000 pupils participated in school entry exam.
    Un arī noderētu zināt, cik bija vietas, t.i., 1000 ir tikai skaitlis, bet ja tie ir 1000 uz 10 vietām, nu tas jau ir kaut kas cits.
    "when after the medieval fortifications were dismantled, development started there." -> where first developments of modern city begun after medieval fortifications were dismantled.

    Ja apjoms nav liels, varbūt varam izdomāt kaut kādu sadarbības modeli angļu tulkojumu redakcijai/veikšanai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paldies par precizējumiem un piedāvājumu. Šī lapa gan tiek uzturēta pilnībā uz entuziasma pamata, bez finansiālas atdeves, līdz ar to neesmu plānojis tajā ieguldīt papildus līdzekļus.

      Delete

All Rights Reserved by Riga City Photos © 2014 - 2015

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.