Top Ad unit 728 × 90



Riga TV Tower | Rīgas TV tornis (Zaķusalas krastmala 1)



Riga Radio and TV Tower is the tallest structure in the Baltic states. It was built between 1979 and 1989 with funding from the central government of the Soviet Union. Its highest point reaches 368 metres which makes it the third tallest tower in Europe (after the Ostankino Tower at 540 metres (1,770 ft) and the Kiev TV Tower at 385 metres (1,263 ft)) and the 15th tallest self-supporting tower in the world.

Rīgas radio un televīzijas tornis (pazīstams arī kā Zaķusalas televīzijas tornis) ir vienlaidus brīvi stāvoša metāla tornis Latvijas galvaspilsētā Rīgā, Zaķusalā. Torņa augstums ir 368,5 metri, un tas ir ne tikai augstākais Baltijas valstīs, bet arī visā Eiropas Savienībā un trešais augstākais Eiropā. Torņa celtniecība tika uzsākta 1979. gadā, un fiziskā celtniecība tika pabeigta 1984. gadā, tomēr turpinājās torņa aprīkošana un tikai 1985. gada decembrī no torņa testa režīmā tika uzsākta televīzijas apraide. Pastāvīga televīzijas signāla pārraide tika uzsākta 1986. gada 30. decembrī. Pilnībā celtniecības un montāžas darbi tika pabeigti tikai 1989. gadā. Torņa projektēšanai tika piesaistīts jauns gruzīnu arhitekts Kims Nikuradze. Tajā laikā visur — gan Lietuvā, gan Igaunijā, gan Maskavā un Berlīnē — bija ļoti līdzīgi dzelzsbetona torņi, kuriem atšķīrās tikai to augšgals. Nikuradze uzskatīja, ka vajadzētu būvēt tērauda torni, jo tādējādi tam varētu piešķirt izteiksmīgu izskatu. Tomēr, lai būtu no kā izvēlēties, tika uzzīmēti pieci projekti, kā arī izgatavoti maketi. Projekta galīgo variantu izvēlējās Rīgas arhitekti Gunāra Asara vadībā.

Riga TV Tower | Rīgas TV tornis (Zaķusalas krastmala 1) Reviewed by Ikars Kublins on Tuesday, September 29, 2015 Rating: 5

2 comments:

  1. Eh... mūsu skaistais televīzijas tornis. Tās naksnīgās bildes vienkārši ir perfektas. :)

    ReplyDelete

All Rights Reserved by Riga City Photos © 2014 - 2015

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.