Top Ad unit 728 × 90



Skanste district aerial photos | Skanstes rajons no putna lidojuma, aero foto



  Skanstes district gradually develops further - newest additions to the area are the black low-rise apartment buildings and the park next to it (left side in photos), as well as under construction mid-rise apartment building (to the left side in second photo). There are still many empty plots and in overall the place looks like planned in 60ies, well, but that's better than nothing. These photos reveals the great location of Skanste area - next to Riga centre, as well as some eye-sore leftovers from soviet times - the garage complex which looks very out-of-place now. There is also a praying house for Pentacostal church (part of roof seen in forefront), built here already from 1994.

  Skanstes rajons palēnām attīstās - jaunākie pienesumi šeit ir melnais mazstāvu dzīvokļu projekts un parks tam blakus, kā arī vēl viena dzīvokļu jaunceltne blakus Tomsona Terasēm. Kopumā līdz pilnvērtīgam jaunam pilsētas kvartālam tomēr vēl tālu, ir daudz tukšu vietu, turklāt iespēja izveidot šo apvidu par tiešām lielisku pilsētbūvniecības paraugu jau ir izsēta vējā - Skanste tagad izskatās kā plānota 60tajos gados, ar brīvstāvošām, turklāt no dizaina aspekta diezgan viduvējām ēkām (ar pāris izņēmumiem, kas attiecināmi uz banku biroju ēkām), bez organiska dzīvīguma un šarma. Bet ko lai dara, ja, gluži kā vēlot politiķus, arī arhitektūras un pilsētvides ziņā šejienes publika nepieprasa neko labāku un dzīvokļu pircējiem pietiek arī esošajām Skanstes kvalitātēm, kas, salīdzinot ar 90% no citiem Rīgas jaunajiem projektiem, protams, ir pārliecinošas - fotogrāfijās jau redzams Skanstes lieliskais novietojums tieši blakus Rīgas centram, un, jo īpaši augstāko stāvu dzīvokļu īpašniekiem, kas gan var būt labāks par skatu no augšas uz pilsētas urbānā kodola panorāmas siluetu. Vienlaikus bildēs redzamas arī Skanstes rajona neiederīgās vietas - padomjlaika garāžu komplekss, kurš prasīt prasās pēc nojaukšanas, arī jau no 1994. gada būvētā (un izskatās, ka līdz galam joprojām nepabeigtā) Vasarsvētku draudzes "Ģetzemane" lūgšanu ēka.



INTERACTIVE MAP OF PHOTORIGA.COM PLACES

 
Skanste district aerial photos | Skanstes rajons no putna lidojuma, aero foto Reviewed by Ikars Kublins on Saturday, July 29, 2017 Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Riga City Photos © 2014 - 2015

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.