Top Ad unit 728 × 90



Latvian National Art Museum | Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (Krišjāņa Valdemāra iela 10a)


The Latvian National Museum of Art is the richest collection of national art in Latvia. It houses more than 52,000 works of art reflecting the development of professional art in the Baltic area and in Latvia from the middle of the 18th century up until the present time. It also features Russian art from the 16th to the first half of the 20th century.

The main museum building at 10a K. Valdemara Street was designed by the German architect Wilhelm Neumann and built in 1905 — it is one of the most impressive historical buildings on the boulevard and is situated next to the Academy of Art. It was the first building in the Baltics to be built for the purposes of a museum. The building had complete reconstruction finished in 2015.

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) ir lielākais mākslas muzejs Latvijā, kurā glabājas vairāk kā 52 000 Latvijas, Baltijas un Krievijas gleznotāju un tēlnieku mākslas darbi. Muzeju apmeklē aptuveni 100 000 apmeklētāji gadā.

Muzeja galvenā ēka atrodas Krišjāņa Valdemāra ielā 10a. Tā celta no 1903. līdz 1905. gadam un ir ievērojama historisma stila celtne. Ēku projektējis Vilhelms Neimanis, viņš bija arī muzeja pirmais direktors no 1905. līdz 1919. gadam. Ēka ir viena no pēdējām Rīgā būvētajām eklektisma celtnēm, tā veidota barokālās formās, apdarē izmantojot apmetumu, smilšakmeni un granītu. Interjera apdarē vērojamas jūgendstila iezīmes. 

Pēc rekonstrukcijas 2015. gadā pilnībā atjaunota un restaurēta vēsturiskā ēka, kā arī ar jaunu pazemes apjomu paplašinātas iekštelpas, tādējādi veidojot mūsdienīgu infrastruktūru un vidi mākslas darbu eksponēšanai un saglabāšanai, izstāžu darbībai, sabiedrības izglītošanai un saturīgai brīvā laika pavadīšanai. Apmeklētāju ērtībām pieejamas atpūtas zonas, bezvadu internets, bērnu nodarbību telpa, muzeja suvenīru veikals un kafejnīca. Būvdarbi izmaksāja vairāk nekā 34 miljonus eiro, no kuriem aptuveni 21 miljonu eiro piešķīra Rīgas dome, aptuveni 13 miljoni eiro piesaistīti no ES līdzekļiem, bet 345 000 eiro ir valsts finansējums.

Latvian National Art Museum | Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (Krišjāņa Valdemāra iela 10a) Reviewed by Ikars Kublins on Tuesday, April 19, 2016 Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Riga City Photos © 2014 - 2015

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.