Top Ad unit 728 × 90



Barona street in "blue hour" | Barona iela "zilajā stundā"



    One of main Riga centre streets, Barona iela. View in direction to centre and Old Town. It's approximately middle point of the street - the same lenght to both ends from this place.

 Viena no galvenajām Rīgas ielām - Barona iela pie veikala "Bērnu pasaule", skats virzienā uz centru, Vecrīgu. Tas ir apmēram ielas viduspunkts - līdz vienam galam tikpat liels attālums kā līdz otram.

Wikipedia: Krišjāņa Barona iela ir Rīgas iela, Centra rajona Centra un Grīziņkalna apkaimē. Krišjāņa Barona iela sākas pie Aspazijas bulvāra un beidzas krustojumā ar Brīvības ielu. Tā sastāv no divām braukšanas joslām pa vienai katrā virzienā. Pa vidu tām ir tramvaja sliedes, bet posmā no Pērnavas ielas līdz Brīvības ielai tramvaja sliedes atrodas gar ielas abām malām. Krišjāņa Barona ielas kopējais garums ir 3020 metri.

Krišjāņa Barona iela izveidojusies 1858. gadā Rīgas vaļņu nojaukšanas laikā, savienojot Pēterburgas priekšpilsētas Lielo Pirts ielu pāri Pilsētas kanāla tiltam ar Vecrīgu, tādējādi radot Audēju ielas turpinājumu bulvāru rajonā. Jaunizveidotā iela tika nosaukta par Suvorova ielu (tālaika Baltijas ģenerālgubernatora Aleksandra Suvorova vārdā). 1874. gadā šajā ielā tika atklāta omnibusa satiksme, no 1900. gada pa šo ielu kursēja elektriskais tramvajs. 1923. gadā pārsaukta folklorista Krišjāņa Barona vārdā, kas 1919.—1923. gadā dzīvoja šās ielas 3. namā.

Apbūve ir neviendabīga. Ielas sākuma posmā (līdz tagadējai Elizabetes ielai) ir ļoti reprezentabla 19. gadsimta 2. puses mūra apbūve. Posmā no tagadējās Elizabetes ielas līdz Bruņinieku ielai pārsvarā ir daudzstāvu mūra īres nami, kas celti 19. gadsimta beigās — 20. gadsimta sākumā, kad priekšpilsētas veco koka apbūvi nomainīja daudzstāvu mūra ēkas. Koka ēkas šajā ielas posmā celtas līdz 1885. gadam.
[full_width]
Barona street in "blue hour" | Barona iela "zilajā stundā" Reviewed by Ikars Kublins on Wednesday, March 30, 2016 Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Riga City Photos © 2014 - 2015

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.